bandera espana portada

L'Observatori Financer del Consell General d'Economistes (CGE) manté la previsió de creixement d'Espanya per al 2024 en el 2,9%. Després d'un increment del PIB del 0,8% als dos primers trimestres, el creixement de l'economia es consolida i la tendència per a l'últim semestre és "positiva", tot i que s'espera que el creixement sigui més "moderat", ha indicat a un comunicat remés aquest dilluns.

A més, atès el bon comportament de l'índex general de l'IPC i de la inflació subjacent durant els darrers mesos, el CGE rebaixa la previsió de l'IPC mitjà en dues dècimes, fins al 2,8%.

Per part seva, l'Observatori Financer del Conseller General d'Economistes considera que l'ocupació està donant senyals d'enfortiment. És per això que es revisa a la baixa en 2 dècimes la previsió de la taxa d'atur per a aquest any, fins a l'11%.

Pel que fa al deute públic, encara que creixent en termes absoluts, destaca que en termes relatius la ràtio sobre el PIB s'ha situat al 108,2% a final del segon trimestre, 6 dècimes menys que al trimestre anterior.

Finalment es refereix a la important caiguda al mes d'agost de l'euríbor a 12 mesos, en passar del 3,52% del juliol al 3,17%. "Aquesta tendència baixista afavoreix el consum i la inversió. El mercat ja està descomptant una baixada per part del BCE en el tipus oficial del 0,25% i possiblement una nova baixada de 0,25% més a final d'any", indica.

Noticias relacionadas

contador