ep la ministrapolitica territorialfuncion publica meritxell batet 20190111204503
Europa Press

El Consell de Ministres aprova aquest divendres, a menys d'un mes de les eleccions, una de les majors ofertes d'ocupació pública de la història, superior als 30.844 de l'any passat. L'Executiu insisteix que no hi ha augment de despesa perquè només es renovaran places de jubilats.

El Govern va donar llum verda el juliol de l'any passat a tres reials decrets sobre ocupació pública que contemplen conjuntament la convocatòria de 23.156 places, que sumades a les 7.688 que hi havia convocat el passat mes d'abril per a docents i Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat van llançar una oferta d'ocupació pública total per 2018 de 30.844 places, la major oferta dels últims deu anys, consensuada prèviament per l'Executiu de Mariano Rajoy.

OFERTA A L'ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ESTAT

El Govern va millorar aquest dijous la seva proposta inicial per l'oferta d'ocupació pública de 2019 en l'Administració General de l'Estat (AGE) que preveu aprovar avui. Així, va elevar a 11.338 les places d'accés lliure i a 8.350 les places de promoció interna, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la reunió que va mantenir Funció Pública amb els sindicats.

Aquest nombre de places suposa un augment del 33% en ingrés lliure respecte a les 8.495 places que va anunciar durant la reunió d'ahir amb els sindicats i un increment del 26% respecte a les 6.613 places de promoció interna que plantejava inicialment.

En total, s'assoleixen les 19.688 places en aquesta nova oferta. A aquesta oferta se sumen les places que es convoquin per a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, militars, Sanitat i Ensenyament de Ceuta i Melilla, hospitals militars, Justícia no transferida (òrgans centrals i algunes comunitats autònomes) i ens públics empresarials, com ports de l'Estat, autoritats portuàries, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria, la Fàbrica de la Moneda o Sasemar.

A més, Funció Pública s'ha compromès a incrementar un 5% la taxa de reposició com a reforç addicional a l'àmbit de l'AGE, de manera que arribarà al 10% en els serveis prioritaris i el 80% en els no prioritaris. En el cas de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat s'eleva la taxa de reposició al 115% i s'augmenta fins a un 30% les places dotades d'Administració local comercial d'habilitació estatal.

Noticias relacionadas

contador