ep mwh 20230324134402
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

En un intent d'abaratir la factura davant els preus excepcionalment alts, els usuaris van canviar més de companyia d'electricitat i de gas natural. En concret, els usuaris que van canviar de companyia elèctrica van créixer un 51% respecte al 2020, mentre que, en el cas del gas, el creixement va ser del 61%.

Així es reflecteix a la darrera onada del Panell de Llars de la CNMC, corresponents al quart trimestre del 2022, quan un 14,2% i un 11,2% d'usuaris van canviar de proveïdor de llum i gas natural, respectivament.

Si ens fixem en altres serveis, un 12,3% de les llars van canviar de proveïdor dels seus serveis de banda ampla fixa, mentre que una mica més d'un 10% ho van fer de telefonia fixa (10,8%) o mòbil (10,1%).

El Panell de Llars de la CNMC també reflecteix com va ser el procés de canvi de companyia. En general, els serveis de telecomunicacions mostren més dificultat per canviar-se respecte als energètics, en especial, les comunicacions fixes (telèfon i banda ampla fixa).

Pel que fa als motius per al canvi, estalviar a la factura dels serveis energètics contractats va tornar a ser la raó per la qual vuit de cada deu clients van optar per canviar de subministrador d'electricitat i gas natural.

L'estalvi a les factures dels serveis de telecomunicacions fixes va ser també el principal motiu per al canvi per a més de sis de cada deu llars. Altres raons que van esgrimir aquests usuaris van ser la insatisfacció amb la qualitat del servei, beneficiar-se dʻun paquet de serveis millor o augmentar la velocitat de lʻinternet.

Si ens centrem en els serveis de telefonia mòbil, un 23% d'usuaris es va arribar a plantejar un canvi d'operador al llarg de l'any passat, tot i que finalment només un 10,1% sí que va decidir canviar d'operador, la gran majoria (un 60,5%) per abaratir la factura.

Noticias relacionadas

contador