la-bundesbank-reduit-sa-prevision-de-croissance-pour-2019

El Bundesbank ha revisat les projeccions per a l'economia alemanya. Ara, el banc central espera que el Producte Interior Brut (PIB) sigui del 0,3% el 2024 i de l'1,1% el 2025, rebaixant així les seves previsions en una dècima. Per al 2026, Alemanya creixerà un 1,4%.

"L'economia alemanya està sortint del període de feblesa econòmica", ha assenyalat el president del Bundesbank, Joachim Nagel.

Segons les previsions, "Alemanya tornarà a créixer lleugerament aquest any i després augmentarà amb més força els anys següents. No només el consum privat es tornarà a recuperar gradualment, sinó que el negoci d'exportació també millorarà novament a partir del segon semestre de l'any". En aquest context, la indústria també tornarà a créixer amb més força”, explica l'organisme.

El consum i les exportacions també impulsaran la recuperació econòmica durant els propers dos anys. "Les llars es beneficien d'un fort creixement salarial, una disminució gradual de la inflació i un mercat laboral estable", ha afegit Nagel.

Tot i això, ha advertit que, "encara que la taxa d'inflació a Alemanya segueix baixant, el ritme és moderat". Així, el Bundesbank també ha revisat les previsions en aquest sentit. Estima que la inflació tancarà aquest any al 2,8% i al 2,7% el proper, mentre que a l'anterior previsió de desembre es preveien valors una mica més baixos: 2,7% el 2024 i 2,5% en 2025.

El banc central alemany veu probable que la inflació dels preus de l'energia i els aliments en particular disminueixi considerablement aquest any. Tot i això, "la inflació està demostrant ser persistent, especialment en el cas dels serveis, on el fort creixement salarial i les pressions de costos resultants són factors importants", diuen.

Per al 2026, es preveu que la inflació general caigui fins a una mitjana del 2,2%. Pel que fa a la inflació subjacent (la taxa que exclou l'energia i els aliments), calculen que disminuirà "de forma vacil·lant", fins al 3,1% aquest any, el 2,5% el 2025 i el 2,3% en 2026. A les anteriors projeccions es pronosticava una taxa subjacent del 3%, 2,6% i 2,3%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador