El mercat de les monedes virtuals manté les seves pujades moderades aquest dilluns, tot i la notícia que el banc central de l'Índia deixarà d'administrar tots els comptes relacionats amb aquest mercat. El bitcoin referma el seu rebot iniciat després que divendres passat caigués fins al voltant del seu segon mínim anual, als 6.500 dòlars, registrat l'1 d'abril.
- 93.989,77$
- -2,77%
El verd també s'imposa a la resta de les gairebé 1.600 monedes i tokens virtuals i la capitalització total s'eleva fins als 270.000 milions de dòlars. La pujada més notable la protagonitza l’ethereum, que depassa els 400 dòlars, després del seu mínim anual per sota dels 370 dòlars del 6 d'abril. La resta de monedes alternatives més rellevants avancen un 3%, de mitjana. El ripple cotitza als 0,50 dòlars, el bitcoin cash estén els seus guanys per sobre dels 670 dòlars i el litecoin recupera els 120 dòlars.
La combinació de notícies positives i negatives ha marcat el ritme dels preus durant les últimes jornades. La notícia que el supervisor monetari de l'Índia no brindarà més serveis a particulars i empreses que comercien amb monedes virtuals ha passat 'sense pena ni glòria' per a la comunitat criptogràfica. El moviment arriba després que diversos bancs del país tanquessin o limitessin la funcionalitat dels comptes de les borses d'aquests actius i dels atacs verbals del Ministeri de Finances indi contra el bitcoin i altres monedes de xifrat.
El banc central ha emès un comunicat en el qual també ha assenyalat que està disposat a 'encunyar' la seva pròpia moneda en el futur. Però, d'altra banda, una petició a Change.org contra el veto de la Reserva del Banc de l'Índia aglutina més de 17.000 signatures. Els opositors al moviment del banc central assenyalen que aquesta decisió incrementarà les operacions irregulars al país.
Altres informacions positives podrien haver eclipsat, però, l'efecte de la decisió a l'Índia, com per exemple l'anunci de l'acord entre Omise i OmiseGo amb un afiliat bancari de Corea del Sud per avançar en innovació d’empreses de tecnologies financeres i cadena de blocs, assenyala CoinTelegraph.
Finalment, ja són sis les nacions que planegen emprendre accions contra Facebook, Google i Twitter per la seva prohibició de la publicitat en monedes virtuals. Organitzacions de Suïssa, Kazakhstan i Armènia s'han unit a altres de Rússia, la Xina i Corea del Sud en aquesta demanda conjunta.
EL 'TAX DAY' MANTÉ EL BITCOIN SOTA PRESSIÓ
Amb tot, segons l'expert de Fundstrat Global Advisors, Tom Lee, al bitcoin li queda una altra setmana més de patiment. El 'Tax Day' és el dia en què conclou el termini perquè els nord-americans paguin els impost de l'exercici anterior. Sol caure el 15 d'abril i és, a més, el motiu que s'estiguin veient vendes "massives" al mercat de les monedes virtuals, segons l'analista del gestor de fons de Wall Street.
L'expert assegura que durant el transcurs d’aquesta setmana encara s'incrementarà més la fugida de fons de les monedes virtuals a monedes fiduciàries, perquè tant inversors com a plataformes d'intercanvi han de retre comptes al fisc.
I no és poca cosa, ja que han de liquidar els impostos dels guanys patrimonials de l'any passat, quan els actius virtuals es van disparar fins a l'estratosfera i es van deixar pujades tan gegantesques com el 1900% del bitcoin. Lee posa en xifres el que els inversors deuen al fisc pels beneficis obtinguts amb les monedes virtuals, que estima que ascendeixen als 25.000 milions de dòlars. Però no només això, les borses d'intercanvi subjectes a la jurisdicció nord-americana també passaran per caixa, calcula l'analista que els seus beneficis nets són de 1.000 milions el 2017 que mantenen en bitcoins i ethers i, per aquest motiu, estan venent les dues monedes virtuals" amb l'objectiu de pagar els seus impostos".