bce 20220203143718

La filial europea del banc estatal rus Sberbank s'enfronta a la fallida, ha avisat dilluns el Banc Central Europeu (BCE), arran de les sancions destinades a castigar Moscou per la invasió d'Ucraïna.

Sberbank Europe AG, amb seu a Àustria i sucursals a Croàcia i Eslovènia, ha "experimentat sortides importants de dipòsits com a resultat de l'impacte reputacional de les tensions geopolítiques", ha dit el BCE.

"El Banc Central Europeu (BCE) ha avaluat que Sberbank Europe AG i les seves dues filials a la unió bancària, Sberbank dd a Croàcia i Sberbank banka dd a Eslovènia, estan en fallida o és probable que ho estiguin a causa del deteriorament de la seva situació de liquiditat", va dir el BCE en un comunicat.

"És probable que el banc no pugui pagar els seus deutes o altres passius al venciment", va afegir.

Els dos bancs russos més grans, Sberbank i VTB, van ser objecte dijous de dures sancions per part dels Estats Units per limitar la seva capacitat de fer negocis a nivell internacional.

L'autoritat monetària ha sol·licitat, per altra banda, les entitats que examinin escenaris amb fortes sancions. Société Générale, UniCredit i Raiffeisen són els bancs europeus més exposats, informa Expansión.

El BCE ha demanat a les entitats financeres europees que actualment operen a Rússia que informin sobre els riscos al qual s'enfrontarien enfront de diferents escenaris relacionats amb les tensions polítiques entre Moscou.

Noticias relacionadas

contador