ep la presidenta del bce christine lagarde 20200514115607
Adrian Petty/ECB/dpa

El BCE alerta Espanya: la crisi del coronavirus tindrà un impacte "sever i durador" sobre l'economia del nostre país. Així ho assegura el supervisor al seu últim butlletí econòmic, en el qual dedica un article a tractar la petjada que deixarà la pandèmia.

La crisi s'acarnissarà especialment amb el sector turístic i el sector viatges, que es veurà llastrat durant llarg temps, fins i tot després que es relaxin les restriccions a la lliure circulació.

La petjada del virus sobre l'economia espanyola serà similar a la que deixarà la pandèmia a països com Àustria, Luxemburg i Eslovènia, segons l'organisme supervisor. D'altres que també estan més exposats són Malta, Grècia, Portugal i Xipre. Al seu torn, alguns com Alemanya i Bèlgica poden arribar a treure profit de la crisi.

Les aerolínies tampoc se'n lliuren. “La caiguda de l'activitat aèria internacional com a resultat de la COVID-19 és, no obstant això, molt més àmplia i profunda i és probable que tingui unes conseqüències més severes per a la indústria que uns altres aquests altres episodis”, alerta el BCE.

Al seu article, l'organisme subratlla la rellevància de sectors com el turístic i l'aeri a l'economia global: “La zona de l'euro està exposada al comerç en sectors de serveis molt afectats, en els quals va registrar un superàvit en 2019”. Sense anar més lluny, el comerç net de viatges va contribuir amb 42.000 milions d'euros al superàvit de 68.000 milions d'euros dels serveis de la balança comercial de l'eurozona el 2019.

Noticias relacionadas

contador