ep archivo   banco nacional de suiza
SNB - Archivo

El Banc Nacional de Suïssa (SNB, per les sigles en anglès) ha decidit flexibilitzar la seva política monetària i ha retallat els tipus d'interès a l'1,25%, fet que suposa una baixada de 0,25 punts percentuals, en considerar que “la pressió inflacionària subjacent ha tornat a disminuir en comparació amb el trimestre anterior”.

L'organisme assegura que seguirà vigilant de prop l'evolució de la inflació i ajustarà la política monetària si cal "per garantir que la inflació es mantingui dins del rang compatible amb l'estabilitat de preus a mitjà termini".

A més, l'SNB ha explicat que, a l'horitzó de projecció, les previsions d'inflació es troben dins del rang d'estabilitat de preus i situen la inflació mitjana anual a l'1,3% per al 2024, a l'1,1% per 2025 i a l'1% per al 2026.

"El pronòstic es basa en el supòsit que el tipus d'interès oficial de l'SNB serà de l'1,25% durant tot l'horitzó de pronòstic. Sense la retallada de tipus d'avui les previsions haurien estat més baixes", matisen.

Veuen probable que el creixement continuï sent moderat a Suïssa durant els propers trimestres. L'organisme preveu un avenç del Producte Interior Brut (PIB) d'un 1% aquest any. A mitjà termini, creuen que l'activitat econòmica hauria de millorar gradualment, recolzada per una demanda una mica més forta de l'exterior. Actualment, l'SNB espera un creixement al voltant de l'1,5% el 2025.

Noticias relacionadas

contador