ep sede del banco mundial
TWITTER / @VICTOROSTA - Archivo

El Banc Mundial ha anunciat aquest dimecres que suspèn amb "efecte immediat" tots els programes a Rússia i Bielorússia per la invasió militar d'Ucraïna.

"A conseqüència de la invasió russa d'Ucraïna i les hostilitats contra el poble ucraïnès, el Banc Mundial ha aturat tots els programes a Rússia i Bielorússia amb efecte immediat", ha dit l'organisme.

En un comunicat breu, la institució indica que no ha aprovat préstecs ni inversions a Rússia des del 2014, quan es va annexionar la península de Crimea. Pel que fa a Bielorússia, el darrer projecte aprovat pel Banc Mundial data de mitjans del 2020.

Els compromisos de préstec del Banc Mundial a Bielorússia van assolir els 308 milions de dòlars el 2020, segons el lloc web del banc, amb projectes actius que inclouen un projecte de calefacció per biomassa, treballs de desenvolupament forestal i modernitzacions educatives.

El Banc Mundial ha prestat més de 16.000 milions de dòlars a Rússia des de principis de la dècada de 1990. Els projectes més recents aprovats inclouen un programa per a joves al Caucas Nord el 2013 i un programa de patrimoni cultural que data del 2010, segons el lloc web del banc.

Noticias relacionadas

contador