ep sede del banco mundial
TWITTER / @VICTOROSTA - Archivo

El Banc Mundial preveu que el creixement econòmic a l'est d'Àsia i el Pacífic es debilitarà considerablement el 2022 a causa de la desacceleració de la Xina, però el ritme d'expansió s'accelerarà al proper any. Considera que la política ultra estricta de COVID zero de la Xina és un llast per al creixement i rebaixa al 3,2% el PIB per a aquest any, per sota del pronòstic del 5% de l'abril.

Per al 2023, el Banc Mundial estima que la segona economia més gran del món creixi un 4,5%.

La vicepresidenta del Banc Mundial per a Àsia Oriental i el Pacífic, Manuela Ferro, ha assenyalat en un comunicat que, "mentre es preparen per a la desacceleració del creixement mundial, els països han d'abordar les distorsions de la política interna que són un impediment per al desenvolupament a més llarg termini”.

D'altra banda, el Banc Mundial també considera un risc per al creixement de la regió asiàtica les pujades agressives de tipus d'interès per part dels bancs centrals que intenten frenar la inflació galopant. Assegura que aquests moviments han provocat sortides de capital i depreciacions de la moneda.

Fa uns dies, el Banc Asiàtic de Desenvolupament també va retallar les seves previsions de creixement per a la Xina al 3,3% el 2022, des de la seva anterior predicció del 4% revisada al juliol, declarant que el gegant asiàtic arrossega les perspectives de creixement de la regió general per la seva política de 'Covid zero'.

Noticias relacionadas

contador