hernandez cos banco espa a portada

El governador del Banc d'Espanya, Pablo Hérnandez de Cos, ha demanat aquest dilluns la profunda comprensió dels sistemes d'impostos, ja que és "crucial per anticipar les dinàmiques de la demanda agregada i la inflació".

Així ho ha comunicat De Cos durant un discurs pronunciat aquest dilluns a la 'Second Annual Research Conference' de l'entitat monetària espanyola.

Segons De Cos, cada vegada són més els països que rebaixen les barreres per accedir a les dades microeconòmiques i administratives del sector públic. Una assignatura pendent, en què segons el governador de l'òrgan supervisor, "Espanya no hauria de quedar-se enrere".

El governador de l'òrgan supervisor afirma que "Espanya no ha de quedar-se enrere"

En aquest context, De Cos afirma que "els sistemes d'impostos poden jugar una funció crucial per deixar unes finances públiques sanejades, a més d'un bon potencial de producció i un creixement inclusiu".

No obstant això, el governador reconeix que alguns fenòmens com "la globalització i la revolució digital", poden "afectar negativament la capacitat dels governs per recaptar aquests impostos".

Amb tot, "per a la formulació de polítiques, és crucial conèixer la direcció d'aquests comportaments perquè informen de la necessitat d'una avaluació de les polítiques 'macro' i perquè aquestes reaccions són la clau d'un òptim sistema de recaptació d'impostos", postil·la . "Com a conseqüència, tenir-les en compte és vital per afrontar bona part dels actuals debats, com el del nivell òptim de progressivitat fiscal", subratlla.

"Els sistemes d'impostos i transferències a escala mundial s'enfronten a importants reptes per sostenir un creixement inclusiu i finançar les polítiques que la població demanda", ha reconegut De Cos. De fet, el desafiament és "definir un sistema en què els impostos fixin les rendes, preservin els incentius i siguin difícils d'evitar".

Noticias relacionadas

contador