ep el gobernador del banco de espana pablo hernandez de cos durante su intervencion en la clausura
Óscar Cañas - Europa Press

El Banc d'Espanya afirma que el creixement esperat per a l'Eurozona, de l'1,2% aquest any i l'1,1% el pròxim, segueix sent "baix" i reflecteix la "debilitat" del comerç i les manufactures, tot i que a mitjà termini creu que es torna a un camí de creixement "similar a l'anterior".

Així ho ha assenyalat el governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, durant la seva intervenció en un esmorzar organitzat per Analistes Financers Internacionals (AFI), en què ha fet aquesta consideració d'acord amb les previsions del Banc Cental Europeu (BCE), que ha revisat a l'alça la seva previsió de creixement de l'Eurozona el 2019 i a la baixa el 2020.

En detall, l'Eurosistema preveu un creixement de l'1,2% el 2019, una dècima més que al setembre, i de l'1,1% el 2020, una dècima menys, mentre que el manté a l'1,4% tant per a 2021 com per 2022.

Hernández de Cos ha ressaltat que tot i que a curt termini el creixement esperat "segueix sent baix", a mitjà termini es retornarà a un camí de creixement "similar a l'anterior", mantenint-se com propulsors les condicions financeres i el mercat de treball, al qual s'afegeix una orientació "una mica més expansiva" de la política fiscal.

Pel que fa a l'IPC, es revisa a l'alça la inflació general per al 2020 (1,1%) i a la baixa per 2021 (1,4%) a causa de l'evolució esperada dels preus del petroli. Pel 2021 estima un IPC de l'1,6%.

En aquest sentit, ha indicat que se segueix esperant una senda de recuperació de la inflació subjacent, recolzada en la millora cíclica de l'economia, en un creixement salarial "relativament robust" i en les mesures de política monetària adoptades al setembre de 2019.

contador