rusiacbbolsa23

El Banc Central de Rússia ha decidit mantenir els tipus d'interès al 7,5% per segona reunió consecutiva, després d'haver-los retallat sis vegades des de començament del l'any. L'organisme ha assenyalat que els riscos inflacionaris estan augmentant.

"Les expectatives d'inflació de les llars i les empreses, essencialment sense canvis, continuen sent elevades. Alhora, els riscos proinflacionaris augmenten i prevalen sobre els riscos desinflacionaris". "Això es produeix com a resultat de les pressions inflacionàries creixents del mercat laboral, l'empitjorament de les condicions del comerç exterior i una postura fiscal més suau", ha assenyalat el banc en un comunicat.

L'organisme ha afegit que, "en el futur, en la presa de decisions sobre taxes clau, el Banc de Rússia tindrà en compte la dinàmica d'inflació real i esperada en relació amb l'objectiu i els processos de transformació econòmica, així com els riscos que plantegen les condicions internes i externes i la reacció dels mercats financers".

La inflació anual russa es va estimar un 12,7% al desembre, segons el Banc de Rússia, molt per sobre del seu objectiu del 4%. Les pròpies previsions del banc projecten ara una caiguda de la inflació anual entre el 5% i el 7% el 2023, abans de tornar a la meta el 2024.

contador