chinese new year, china

El Banc Popular de la Xina ha anunciat aquest divendres una nova injecció de liquiditat en el sistema bancari del país per un valor de 100.000 milions de iuans (gairebé 14.000 milions d'euros). Aquesta és la seva tercera injecció aquesta setmana.

Segons informa Efe, l'objectiu d'aquesta operació és incrementar la quantitat de liquiditat disponible amb vista a les celebracions de l'any nou xinès, que se celebrarà el 8 de febrer i és la principal festivitat del país, en la qual es genera un important increment del consum.

Igual que en ocasions anteriors, aquesta injecció s'ha efectuat a través d'acords de recompra inversa, coneguts com a «repos» en l'àmbit financer, una operació a través de la qual es venen valors condicionats a un acord per recomprar-los en una data posterior, segons ha indicat l'agència oficial xinesa Xinhua.

TERCERA INJECCIÓ AQUESTA SETMANA

L'operació segueix les dues grans injeccions de liquiditat que han tingut lloc aquesta setmana. La primera va ser dimarts, per un valor de 440.000 milions de iuans (l’operació més important d'aquest tipus dels últims tres anys), i la segona, dijous, per un valor de 340.000 milions de iuans.

Part d'aquestes operacions es van destinar a estendre injeccions de liquiditat prèvies, per la qual cosa el total net injectat aquesta setmana pel Banc Popular de la Xina és de 690.000 milions de iuans (96.235 milions d'euros), d'acord amb les xifres de l'organisme monetari.

contador