ep archivo   andrew bailey proximo gobernador del banco de inglaterra
FCA - Archivo

El Banc d'Anglaterra ha anunciat aquest dilluns noves mesures per garantir l'estabilitat financera al Regne Unit, basant-se en la seva intervenció al mercat de bons a llarg termini.

El banc central britànic ha anunciat aquest dilluns que introduirà més mesures per garantir un "final ordenat" del seu programa de compres el 14 d'octubre, incloent-hi l'augment de la mida de les subhastes diàries per permetre un marge de maniobra per a les compres de gilts (bons de l'Estat a llarg termini) abans de la data límit de divendres.

Recordem que el 28 de setembre passat, el Comitè d'Estabilitat Financera del Banc va anunciar un programa d'emergència de dues setmanes de durada per a la compra de bons de l'Estat a llarg termini per tal de restablir l'ordre als mercats i protegir els fons d'inversió basats en el passiu (LDI) d'un col·lapse imminent.

En concret, l'organisme ha informat que la mida màxima de cada operació s'ha fixat fins a 10.000 milions de lliures. Això després que el banc digués al mes passat que compraria temporalment fins a 5.000 milions de lliures al dia de gilts amb un venciment d'almenys 20 anys.

Segons ha explicat en un comunicat, “com es va establir anteriorment, totes les compres es realitzaran de manera ordenada i sense problemes una vegada que es consideri que els riscos per al funcionament del mercat han disminuït”. "Fins ara, el banc ha realitzat vuit subhastes diàries, oferint comprar fins a 40.000 milions de lliures, i ha realitzat al voltant de 5.000 milions de lliures en compres de bons", afegeix.

En un esforç per "recolzar un final ordenat del seu esquema de compra", el Banc d'Anglaterra utilitzarà la capacitat no utilitzada per duplicar la mida de les subhastes d'aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador