ep el banco central de brasil recorta los tipos de interes por novena vez consecutiva hasta el 2
MARIO TAMA - Archivo

El Banc Central del Brasil ha decidit aturar el cicle de set retallades seguides que l'organisme va iniciar l'agost de l'any passat i manté els tipus d'interès al 10,5%. Considera que, als seus escenaris d'inflació, els factors de risc persisteixen.

El Comitè de Política Monetària (Copom) "entén que aquesta decisió és compatible amb l'estratègia de convergència d'inflació cap a l'objectiu a l'horitzó, que inclou l'any 2025", assenyalen un comunicat.

Entre els riscos a l'alça per a l'escenari inflacionari i les expectatives d'inflació destaquen una persistència més gran de les pressions inflacionàries globals i una resiliència més gran de la inflació de serveis que la projectada a causa d'una bretxa de producció més estreta.

Mentrestant, entre els riscos a la baixa apunten una desacceleració de l'activitat econòmica global més pronunciada que la projectada i els impactes de l'ajust monetari sincronitzat sobre la desinflació global són més forts del que s'esperava.

"La situació actual, caracteritzada per una etapa del procés desinflacionari que tendeix a ser més lenta, un augment del desanclatge de les expectatives d'inflació i un escenari global desafiador exigeix ​​serenitat i moderació en la conducció de la política monetària", afegeixen.

Per això, l'organisme brasiler ha optat per unanimitat per interrompre el cicle de baixada dels tipus d'interès, tot destacant que "l'incert escenari global i l'escenari intern marcat per la resiliència de l'activitat, les projeccions d'inflació creixents i les expectatives dessancades exigeixen una cautela més gran".

També emfatitza que la política monetària “ha de continuar sent contractiva durant un període de temps suficient a un nivell que consolidi no només el procés de desinflació sinó també l'ancoratge de les expectatives al voltant dels seus objectius. El Comitè romandrà alerta i recordarà, com sempre, que qualsevol ajustament futur dels tipus d'interès estarà dictat pel ferm compromís de fer convergir la inflació a la meta”, comenten.

contador