jovenes ninis

Més de la meitat dels joves espanyols estan disposats a marxar d'Espanya per buscar noves oportunitats o perquè no se senten a gust al país, segons una enquesta duta a terme per Abanca.

Aquest estudi forma part del programa «Què vols fer amb la teva vida», a càrrec de l'empresa de recerca social Two Much, la consultora de comunicació «Vull salvar el món fent màrqueting» i la comunitat de joves Global Shaper. L'enquesta s'ha fet entre joves de 21 a 30 anys a través de 2.000 qüestionaris i 60 entrevistes en profunditat.

Entre les conclusions rellevants de l'estudi, cal destacar que el 57% dels joves espanyols veu positiu el seu futur, encara que només el 21,5% veu positiu el futur de la seva generació. Entre els enquestats, el 66,3% ha qualificat la seva vida de «feliç» o «molt feliç» i només un 13% ha donat una resposta negativa en aquest aspecte.

Segons assenyala Abanca, aquesta anàlisi destaca per la recollida de dades, que es va fer en una autocaravana. Durant un mes, cinc joves van recórrer 5.000 quilòmetres i van visitar 30 ciutats espanyoles per conèixer l'opinió de centenars de joves i emprenedors.

FOTOGRAFIA D'UNA GENERACIÓ

La investigació recull 11 conceptes que serveixen de nexe per a aquesta generació de joves, en la qual destaquen la diversitat i la singularitat com a peces centrals. Segons revela l'estudi, els joves busquen el pacte, són capaços de posar en valor els seus talents propis i senten satisfacció per la seva situació.

El 54,6% considera, en termes d'ocupació, que les perspectives de la seva generació són negatives, encara que el 56,9% veu les seves expectatives laborals més esperançadores que la mitjana. Aquestes dades reflecteixen els esforços que fan els joves per fugir del concepte d'inactivitat.

Així mateix, les conclusions de l'estudi posen de manifest la necessitat de repensar el model educatiu. En aquest sentit, els joves universitaris són més crítics amb els seus estudis i amb els professors que els que han completat altres formacions.

contador