ep el presidente de eeuu donald trump durante una rueda de prensa en la casa blanca
Contacto

L'economia dels Estats Units va entrar oficialment en recessió el mes de febrer, posant així fi a 128 mesos consecutius d'expansió, que representen el període més extens de creixement del país de tota la sèrie històrica, que es remunta a 1854, segons ha anunciat l'Oficina Nacional de Recerca Econòmica (NBER).

A la seva anàlisi, l'ens encarregat d'estudiar l'evolució dels cicles econòmics als EUA subratlla que, tot i que la contracció econòmica provocada per la pandèmia de Covid-19 i les mesures de contenció implementades té característiques i dinàmiques diferents d'altres recessions, "la magnitud sense precedents de la caiguda de l'ocupació i la producció, així com el seu ampli abast en el conjunt de l'economia, justifiquen la qualificació d'aquest episodi com a recessió, fins i tot si resulta més breu que contraccions anteriors".

El producte interior brut (PIB) dels EUA va experimentar una contracció anualitzada del 5% durant el primer trimestre de l'any a conseqüència de l'impacte de la pandèmia de Covid-19, comparat amb un creixement del 2,1% observat al trimestre immediatament precedent, segons la segona estimació de la dada de l'Oficina d'Anàlisi Econòmica del Govern (BEA, per les seves sigles en anglès).

L'economia nord-americana no experimentava una contracció tan severa des del quart trimestre de 2008, en plena crisi, quan el PIB va caure un 8,4%. Així mateix, es tracta de la primera contracció de l'economia des del primer trimestre de 2014.

Per part seva, la taxa d'atur del país es va situar al maig en un 13,3% després de baixar en gairebé un punt i mig percentual respecte del 14,7% registrat a l'abril.

Malgrat que la situació generada per la Covid-19 encara no s'ha esvaït completament el cinquè mes de l'any, l'obertura gradual de l'economia ha possibilitat la creació de 2,5 milions de llocs de feina al maig. A l'abril, la pandèmia en va destruir de cop 20,5 milions.

Noticias relacionadas

contador