nadia calviño consejo ministros

Nadia Calviño, titular d'Economia, ha anunciat que s'ampliarà la cobertura dels avals ICO en un clar intent de reactivar el mercat de pagarés. Així, la ministra ha confirmat que s'espera "fomentar les línies de finançament empresarials".

L'Executiu ha decidit així ampliar els 200.000 milions en avals ICO dels préstecs bancaris als pagarés empresarials.

A l'espera de conèixer-ne nous detalls, cal recordar que el Govern ja havia activat prèviament dues línies d'avals de 40.000 milions, esgotades gairebé íntegrament per les entitats.

La primera, de 20.000 milions, va ser dividida al 50% entre autònom i Pimes, mentre que l'altre 50% va anar a parar a les grans empreses. De la segona línia, la quantitat va ser reservada enterament per a Pimes i autònoms.

EL MARF, ESTANCAT DES DE L'INICI DE LA CRISI

El Govern decideix així atendre les exigències del sector privat, que des de l'inici de la crisi del coronavirus li ha reclamat canals de finançament, com ara la reactivació del MARF (Mercat Alternatiu de Renda Fixa).

El MARF porta estancat des de l'inici de la crisi, i només ha obert les seves portes a les emissions de gegants empresarials que complien amb un ràting (o qualificació) de qualitat. Actualment, continua tancat excepte per a aquells programes de pagarés que ja estaven en marxa amb emissions recurrents. D'aquesta manera, les companyies estan obtenint liquiditat a curt termini per resistir l'aiguat.

Més enllà d'aquests programes ja prefixats, no se n'havien anunciat d'altres a través els quals les empreses puguin finançar-se gràcies a la inversió privada i reduir així la seva dependència de la banca. Tal com destacava El Confidencial, fins al 80 empreses (6 d'elles portugueses) obtenen finançament a través de l'emissió de pagarés o deute amb el MARF.

Noticias relacionadas

contador