ep archivo   monedas y billetes de euros
EUROPA PRESS - Archivo

Deutsche Bank ha revisat a l'alça el creixement del PIB d'Espanya el 2023 fins a l'1,9% i preveu que l'economia espanyola creixi un 1,2% el 2024, gràcies a la rebaixa en els preus de l'energia i al suport fort de les exportacions davant de la desacceleració del consum.

"L'economia ha resistit bé durant aquesta primera part del 2023, beneficiant-se de factors exògens com la rebaixa en els preus de l'energia, però també per factors endògens com la fortalesa de les exportacions més enllà del turisme i un mercat laboral el comportament del qual ha sorprès positivament. Aquests factors permeten a l'economia espanyola enfrontar la segona meitat de l'any com una de les economies més resilients de l'Eurozona", ha explicat Rosa Duce, Chief Investment Officer de Deutsche Bank Espanya.

L'entitat alemanya també ha apuntat que els principals reptes als quals s'enfronta l'economia espanyola són l'alt nivell de deute, la caiguda de la taxa d'estalvi de les famílies que ja se situa a nivells prepandèmia i una inflació persistentment alta.

Pel que fa a la inflació, tot i que s'han fet progressos, des de Deutsche Bank creuen que continuarà sent elevada. L'entitat espera que finalitzi el 2023 el 5,7% a l'Eurozona i el 4,3% en el cas dels EUA.

"L'evolució més favorable de la inflació i les perspectives de recessió als EUA col·loquen la Fed al final del camí en el cicle de pujades de tipus d'interès (només hi podria haver una pujada més, en tot cas, al juliol), mentre que el BCE podria apujar els tipus 25 punts bàsics més en cadascuna de les dues properes reunions, situant els tipus d'interès oficials (tipus refi) al 4,5%”, ha afegit Duce.

VOLATILITAT A LA RENDA VARIABLE

Des de Deutsche Bank també han ressaltat que preveuen que la renda variable continuï mantenint constants canvis de tendència, atesa la manca de visibilitat sobre el cicle econòmic i la política monetària.

"No ens sorprendria veure una reculada a curt termini després dels forts avenços registrats durant el primer semestre de l'any. En aquest context, ens agraden els valors nord-americans de creixement, a causa dels seus elevats marges, beneficis sòlids i balanços sòlids. A més, seguim afavorint els valors europeus, atesa la seva infravaloració. Els mercats emergents podrien repuntar a la segona meitat de l'any", ha explicat Alejandro Vidal, responsable de l'equip d'Investiment Managers de Deutsche Bank.

En renda fixa, aposta per bons públics i corporatius de qualitat que ofereixen, per primer cop des de la crisi financera, rendibilitats atractives.

"Els bons amb Grau d'Inversió estan ben suportats pels fonamentals tant als EUA com a Europa. Pel que fa als bons High Yield o d'alt risc, la probabilitat d'impagaments pujarà, però les ràtios d'endeutament són baixes i la capacitat de pagar la deute es manté fort a curt termini", ha subratllat Vidal.

MATÈRIES PRIMERES I DIVISES

Respecte a les primeres matèries, Deutsche Bank vaticina que és poc probable que els preus del petroli es disparin a curt termini, ja que la preocupació per una desacceleració econòmica als EUA continua sent al primer pla. Tot i això, els possibles ajustos de l'oferta per part de l'OPEP+ impulsaran els preus ocasionalment a l'alça. Pel que fa a l'or, continuarà suscitant interès com a actiu diversificador a les carteres, ja que els inversors segueixen preocupats per les perspectives econòmiques i persisteixen els riscos geopolítics.

Finalment, en matèria de divises, l'entitat alemanya creu que la dinàmica de creixement més favorable a Europa durant la resta de l'any i un vincle més gran de l'Eurozona amb el creixement de la Xina són factors que hauria d'afavorir l'Euro. Així, preveu que l'EUR/USD s'estabilitzarà a prop dels nivells actuals a curt termini, però a mitjà termini es podria produir una fortalesa més gran de la divisa europea fins a assolir nivells d'1,12 respecte al dòlar a mitjans del 2024.

Noticias relacionadas

contador