• El ministre d'Economia afegeix que aquest fet també generaria una espiral inflacionista a Catalunya...
  • ...i el conseqüent empobriment generalitzat de la població
deguindos713

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, considera que una hipotètica independència de Catalunya colpejaria l'economia catalana i provocaria "una caiguda molt important del PIB, un increment notable de l'atur, una espiral inflacionista i el conseqüent empobriment generalitzat de la població", ha indicat aquest dimecres durant la desena edició del Santander International Banking Conference a Madrid.

Aquesta decisió suposaria "aïllar una economia que avui està plenament integrada a Espanya, a la Unió Europea i al món. Suposaria el seu aïllament dels fluxos financers, de capitals i comercials globals", ha assenyalat De Guindos. El ministre indica que no hi ha més que fixar-se en els efectes que la inestabilitat ha tingut ja en una regió que fins ara creixia per sobre de la mitjana espanyola. "Aquestes conseqüències són només una petita mostra del que succeiria en una Catalunya independent que, per descomptat, no tindrà lloc", va afirmar el membre de l'Executiu.

Luis de Guindos indica que aquests moviments que no són exclusius d'Espanya, sinó que "hi ha d'una manera o altra en molts estats d'Europa i que, de tirar endavant, posarien en risc tot el projecte d'integració i solidaritat que tants èxits ha produït durant les últimes dècades".

"NOMÉS HI HA PERDEDORS"

El principal responsable de l'economia espanyola, a més, ha explicat que "les turbulències" en l'economia catalana no estan originades davant la perspectiva que la secessió s'hagi de produir, sinó per una ruptura de la legalitat i la seguretat jurídica que ha generat una "desconfiança enorme" al món financer i empresarial tant a nivell nacional com internacional.

"Evidentment, aquesta situació ens afecta a tots, en un desafiament d'aquestes dimensions no hi ha guanyadors, sinó únicament perdedors, molt especialment la societat catalana", ha lamentat el ministre, que estima que el "món independentista" s'ha trobat amb aquesta realitat, tant al pla econòmic, amb la fugida d'empreses i l'alentiment de l'economia, com al pla polític. En qualsevol cas, Guindos ha subratllat que Espanya segueix sent el país que més creix d'entre totes les economies avançades tot i la incertesa a Catalunya, amb una previsió d'expansió del PIB del 3,1% el 2017.

ACTUACIÓ "PRUDENT" DEL GOVERN

D'altra banda, Guindos ha defensat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la convocatòria d'eleccions el proper 21 de desembre suposa una actuació del Govern "ferma" i "prudent" en la defensa de la Carta Magna i l'Estat d'Autonomia a Catalunya per protegir els interessos dels ciutadans espanyols i catalans.

"Estic convençut que les decisions adoptades tornaran a posar les coses al seu lloc i espero que aquesta experiència il·lumini el camí futur i ens immunitzi enfront de cants de sirena rupturistes que només porten pobresa i divisió", ha esgrimit Guindos.

Noticias relacionadas

contador