ep archivo   el vicepresidente del banco central europeo luis de guindos participa en la
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, creu que l'organisme necessita "un temps més" abans de començar a retallar els tipus d'interès. "Encara que anem a la bona direcció, no ens hem d'avançar".

"Passarà un temps més abans que disposem de la informació necessària per confirmar que la inflació està tornant de manera sostenible al nostre objectiu del 2%", ha expressat durant la seva intervenció aquest dimecres a la VIII Conferència Anual de Bancs Centrals de la Mediterrània.

Per això, De Guindos ha reiterat que el BCE seguirà monitoritzant les dades, que durant els propers mesos "seran especialment rics en nova informació sobre els factors que impulsen la inflació subjacent a mesura que rebem dades sobre els darrers acords salarials i reajustaments de preus per part de les empreses".

Esperen que la inflació es redueixi encara més al llarg d'aquest any enmig de l'esvaïment de l'impacte de les crisis energètiques passades, els colls d'ampolla a l'oferta i la reobertura de l'economia posterior a la pandèmia, i a mesura que les condicions estrictes de finançament segueixin pesant sobre la demanda.

"En qualsevol cas, les nostres decisions futures garantiran que les nostres taxes de política monetària es fixin a nivells prou restrictius durant el temps que calgui", ha afirmat el vicepresident del BCE.

contador