ep chinese president xi jinping
Maurizio Gambarini/dpa - Archivo

S&P Global ha retallat la previsió de creixement de l'economia Xina per al 2023 des del 5,5% al 5,2%. Ho ha fet després que les dades del maig del gegant asiàtic mostressin que la recuperació posterior a la crisi econòmica està flaquejant.

Nou cop per a la segona economia del món. Després de les retallades efectuades per grans bancs com Goldman Sachs i altres empreses d'anàlisi com Danske Bank, ara ha estat S&P, la primera agència de qualificació que ho fa, la que ha posat al punt de mira el Producte Interior Brut (PIB) xinès.

"Hem reduït la nostra previsió de creixement del PIB per al 2023 al 5,2%, des del 5,5%", ha dit en una nota d'anàlisi aquest diumenge. "La recuperació de la Xina hauria de continuar, però a un ritme desigual, amb la inversió i la indústria endarrerides", ha afegit S&P a l'esmentat comunicat, segons recull Reuters.

Cal recordar que Goldman Sachs va reduir la seva previsió del 6% al 5,4%, citant la persistent debilitat de la confiança i el núvol sobre el mercat immobiliari com a vents en contra més forts del que s'esperava. Per la seva banda, des de Danske Bank van retallar la seva estimació de PIB per a aquest any del 6,2% al 5,8%, comentant que pel que fa al 2023 el seu escenari "implica sortir del pas amb un creixement trimestral anualitzat al voltant del 4,5%-5%, recolzat per un estímul moderat". I també van reduir la previsió per al 2024 del 5% al 4,8%.

L'economia xinesa va trontollar al maig, amb una nova caiguda de la inversió immobiliària i un creixement de la producció industrial i les vendes al detall per sota de les previsions, cosa que augmenta les expectatives que Pequín haurà de fer més per apuntalar una recuperació inestable després de la pandèmia.

De fet, la Xina desplegarà aquest any més estímuls per recolzar l'alentiment de l'economia, tot i que encara no n'ha donat més detalls.

contador