• También en EEUU destaca la estadística de empleo de la consultora ADP
Yellen-mercados2

La jornada d'aquest dimecres és festiva a Espanya pel Dia de Reis, però la Borsa de Madrid obrirà amb normalitat i, de fet, serà una sessió rica en referències per als inversors.

Des del punt de vista macro es publicarà una bateria de dades PMI compost i de serveis a la zona euro, a la Xina i als Estats Units. En aquest últim cas, caldrà estar atents també a la reacció del petroli quan es coneguin els inventaris setmanals de cru, i a l'estadística que elabora la consultora ADP sobre el canvi d'ocupació en l'últim mes, que es considera un indicador avançat de l'informe d'ocupació.


Finalment, però no menys important, a les 20.00 hores es coneixeran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), celebrada els dies 15 i 16 de desembre amb la decisió de pujar els tipus per primera vegada en nou anys. El rellevant ara per al mercat és anticipar el vigor de la normalització de la política monetària durant el 2016, i les actes seran una bona manera de construir expectatives.


ECONOMIA

Xina: PMI compost Caixin desembre, PMI serveis Caixin (02.45 h).


França: confiança del consumidor desembre (08.45 h), PMI compost Markit desembre, PMI serveis Markit (09.50 h).


Espanya: PMI compost Markit desembre, PMI serveis Markit desembre (09.15 h).


Alemanya: PMI compost Markit desembre, PMI serveis Markit desembre (09.55 h).

Zona euro: PMI compost Markit desembre, PMI serveis Markit desembre (10.30 h).



Regne Unit: PMI compost Markit desembre, PMI serveis Markit desembre (11.00 h).



Estats Units: sol·licituds d'hipoteca MBA (13.00 h), ADP canvi d'ocupació desembre (14.15 h).

Balança comercial novembre (14.30 h), PMI compost Markit desembre, PMI compost serveis Markit (15.35 h), ISM no manufacturer desembre, comandes de béns duradors, comandes de béns duradors excloent transport (16.00 h), DOE: inventaris setmanals de cru, DOE: inventaris setmanals de destil·lats, DOE: inventaris setmanals de benzina (16.30 h), actes de la reunió de la Fed (20.00 h).


Suècia i Finlàndia: les borses d'Estocolm i Hèlsinki tanquen per festiu.


EMPRESES

Estats Units: Monsanto Company presenta resultats.

contador