- És la comunitat que més dipòsits va perdre
Catalunya va ser la Comunitat Autònoma que més dipòsits va perdre en el quart trimestre del passat any, que es va iniciar amb la crisi institucional de la regió, fins a sumar una fugida de 31.399 milions d'euros.
Aquesta pèrdua suposa que la regió va disminuir en un 17% els seus dipòsits en entitats de crèdit, la baixada més significativa que es va produir en tot el país en aquest període. El trimestre anterior, la regió havia perdut 4.931 milions d'euros més, segons dades del Banc d'Espanya.
Amb motiu de la celebració del referèndum d'independència de Catalunya el passat 1 d'octubre i la posterior crisi institucional a la regió, centenars d'empreses catalanes van decidir canviar la seu social, entre les quals es trobaven alguns bancs.
La comunitat autònoma en què el volum de dipòsits va créixer en major mesura durant l'últim trimestre va ser Aragó
CaixaBank i Sabadell, dos dels bancs amb més presència a la regió, van traslladar els seus domicilis socials a la Comunitat Valenciana, a València i Alacant, respectivament.
Precisament, la Comunitat Valenciana va ser una de les que va veure incrementar més els seus dipòsits en els quatre últims mesos de l'exercici, concretament un 7,26%, equivalent a 7.217 milions d'euros, segons les dades avançades per 'El País'.
No obstant això, la comunitat autònoma en què el volum de dipòsits va créixer en major mesura en l'últim trimestre va ser Aragó, regió limítrofa amb Catalunya. La comunitat aragonesa els va augmentar en 2.546 milions d'euros, la qual cosa suposa un 7,5% més.
També va augmentar el volum de dipòsits a Navarra (+4,84%), Andalusia (+3,03%), Extremadura (+2,89%), País Basc (+2,78%), Canàries (+2,15%), Castella-la Manxa (+2,01%), Castella i Lleó (+1,52%), Galícia (+1,37%), La Rioja (+1,15%), Astúries (+0,28%) i la ciutat autònoma de Melilla (+0,11%).
La regió que més dipòsits va perdre per darrere de Catalunya van ser les Illes Balears, amb un descens del 3,07%, segons dades del Banc d'Espanya; Madrid (-2,25%), Múrcia (-0,31%), Ceuta (-0,56%) i Cantàbria (-0,09%) també van experimentar baixades de dipòsits entre octubre i desembre de 2017.