ep quim torra 20200311120212
EUROPA PRESS

El president de la Generalitat, Quim Torra, al costat del vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonés, la consellera d'Empresa, Àngels Chacon, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha anunciat un paquet de mesures econòmiques per pal·liar els efectes del coronavirus a Catalunya. En aquest sentit, ha avançat que s'obrirà una línia de crèdits de l'Institut Català de Finances (ICF) per augmentar la liquiditat de les empreses, i s'impulsarà un paquet de mesures per tal de facilitar el teletreball.

Aragonès ha anunciat una línia de préstecs de 1.000 milions d'euros per fer front al coronavirus, articulada per les entitats financeres, amb l'aval de l'ICF i l'empresa Avalis. El 75% del risc creditici l'assumirà la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, s'aprovarà la moratòria, fins al setembre, de l'abonament de la taxa turística, el fons de contingència es dedicarà als departaments més afectats, i el 061 passa a ser gratuït.

El Homrani, per la seva part, ha informat sobre diferents recomanacions per a fer front al coronavirus al seu sector. "Instem de manera ràpida a generar el permís que permeti la conciliació a gent que tingui a càrrec canalla i les persones dependents", i es vegi afectada per la crisi del coronavirus, afegeix.

A més, ha avançat que impulsaran un paquet de mesures per afavorir el teletreball, així com la flexibilitat interna que permeti la modificació dels horaris de la jornada laboral en tots el casos en què això sigui possible.

Torra també ha anunciat un reforç de l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització de la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat: "És un 012 per a les empreses".

ALTRES MESURES

L'anunci d'aquest dijous se suma a les mesures decretades el dimecres, entre les quals destaca la prohibició de realitzar esdeveniments amb més de 1.000 persones, mentre els afectats a Catalunya s'aproximen als 200 confirmats, a l'espera dels resultats de proves que poden disparar aquesta xifra. Destaca el focus detectat a Igualada (Barcelona), amb 20 contagis i almenys dos morts.

A causa del brot concentrat s'han tancat escoles, instituts i universitats d'Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena (Barcelona); les guarderies i dos centres cívics que pertanyen a la Generalitat d'Igualada, i s'han incrementat les mesures de protecció a les persones més vulnerables.

Noticias relacionadas

contador