La vicepresidenta d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha destacat aquest dimecres al Congrés que, en tot just vint dies d'aplicació, la línia d'avals per part de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per garantir la liquiditat a empreses i autònoms ha facilitat més finançament que tot el sector financer el mes de febrer.
Una comparació que, ha dit, "posa en relleu el paper d'aquesta línia d'avals públics" i l'"àgil resposta" del Govern "en el manteniment del teixit productiu". Fins a aquest dimarts, ha assegurat Calviño, aquesta línia d'avals ha cobert 231.000 operacions de finançament, el 98,5% dirigides a pimes i autònoms, fins a superar els 22.000 milions d'euros.
El Govern ha desbloquejat ja dues línies d'avals, de 20.000 milions cadascuna, del total de fins a 100.000 milions que, en un primer moment, es va comprometre a facilitar per garantir la liquiditat suficient de l'economia enfront d'aquesta crisi.
CALVIÑO RECONEIX QUE VÉNEN "SETMANES MOLT DURES"
Respecte a això, Calviño ha reconegut que els esperen "setmanes molt dures" per "garantir que ningú no es quedi enrere" i assegurar que els diferents sectors de l'economia i les seves empreses recuperen l''activitat i mantenen totes les seves ocupacions, alguna cosa pel que, ha dit, treballen juntament amb empresaris i sindicats.
En aquest sentit, ha manifestat la seva intenció de poder acordar amb sindicats i empresaris "com més aviat millor" les condicions d'aquesta reactivació econòmica, aquesta "transició" als ERTOs per causa major a la fi de l'estat d'alerta, i ha defensat aquesta tasca conjunta enlloc d'una aplicació "unilateral" de criteris i normes.
Així mateix, la titular d'Economia ha sostingut que "Espanya és dels països que està lluitant més per una resposta ambiciosa" i ha assegurat que defensa la "mutualització" del deute i "un sistema d'emissió conjunta" d'aquesta.
Calviño ha afegit que "aquesta crisi no ha de servir com a excusa" i ha compromès que l'agenda del Govern continua sent la d'afrontar la transició ecològica, el reforç de l'Estat del Benestar, un sistema fiscal "més just", eliminar la bretxa de gènere i fer front a la precarització de les relacions laborals.