ep la vicepresidenta primera y ministra de asuntos economicos nadia calvino en una rueda de prensa
Eduardo Parra - Europa Press

"Tot apunta" que el 2022 l'economia espanyola creixerà per sobre del 4,4%. Així ho ha assegurat aquest dimarts la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

"Tots els organismes internacionals estan revisant a l'alça les previsions de creixement per a Espanya i ens situen per sobre de la mitjana de la UE el 2022 i el 2023", ha afegit, destacant que "tots els indicadors mostren que l'economia espanyola manté un creixement fort i sostingut el 2022, fins i tot més gran del previst anteriorment".

És el que recull, segons ha explicat Calviño, l''Informe sobre situació econòmica del país', que mostra "el camí positiu, fins i tot en context internacional de màxima incertesa". Amb això, assegura que “es confirma que estem davant d'una sortida de la crisi molt diferent de les del passat”.

Tot i això, la ministra d'Economia ha reconegut que "el principal repte en aquest moment és la inflació". Precisament aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística confirmava que la inflació anual general a l'octubre va ser del 7,3%. Una dada que per a Calviño representa “la forta contenció de la inflació”.

De fet, "Espanya s'ha situat a l'octubre com el segon país amb la inflació més baixa de la zona euro", ha destacat, esperant "que als propers mesos vegem com comença a baixar aquesta inflació subjacent que va amb cert retard respecte a l'evolució dels preus de l'energia”.

Noticias relacionadas

contador