Caixabank, Sabadell i Santander han estat dels bancs tradicionals pitjor valorats, segons es reflecteix a l'enquesta de satisfacció del client bancari elaborada per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), que revela així mateix que cap dels bancs tradicionals que operen a Espanya es troben entre les primeres posicions.
En línia amb els resultats d'anys anteriors, els socis de l'organització aproven els bancs amb una puntuació mitjana de 63 punts, la mateixa que el 2022.
Els resultats de l'enquesta posen de manifest que els clients valoren positivament que l'entitat disposi d'un servei de banca electrònica, ja sigui en línia o a través d'una app, per poder fer les operacions sense haver de desplaçar-se a l'oficina de torn i comptar amb les mesures de seguretat pertinents. Això sense treure importància a la transparència en l'estructura de costos, així com a la claredat i el manteniment de les condicions ofertes al seu dia.
Poder ser atès per algun treballador de l'entitat en cas de tenir algun dubte o queixa perquè els resolguin de forma clara i senzilla és també valorat positivament.
Caixa Guissona és l'entitat més ben valorada, amb una puntuació de 85 (bona qualitat), seguida de l'equatoriana banca Pibank (banc en línia de Banco Pichincha España) i l'alemany N26, amb una puntuació de 84 i 83, respectivament.
Finalment, dins dels primers llocs hi ha quatre bancs que en pocs anys s'han fet un lloc al mercat espanyol per operar bàsicament en línia amb uns costos baixos, el principal motiu de satisfacció amb ells, és a dir: Revolut, Orange Bank, ING i Banco Pichincha.
Al lloc 18 de 44 se situa Bankinter amb 69 punts. De les grans entitats amb moltes sucursals, BBVA és la més ben valorada al lloc 32 amb un aprovat (59 punts), mentre que se situen a les últimes posicions la resta de grans amb un aprovat més que raspat en el cas del Santander (54 punts) i el Sabadell (53 punts), mereixent un suspens per part dels seus clients amb 49 punts el grup CaixaBank i pitjor encara amb 45 punts Unicaja.