ep archivo   oficinas de caixabank
CAIXABANK - Archivo

El consell d'administració de CaixaBank proposarà a la junta general ordinària d'accionistes la reducció del capital fins a un 10% mitjançant l'amortització d'accions pròpies. A més, també es tractarà d'aprovar el pagament d'un dividend en efectiu de 0,1463 euros bruts per acció el 20 d'abril.

  • 5,54€
  • 2,40%

Segons la comunicació remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'objectiu de CaixaBank és aprovar la reducció del capital social fins a un import màxim corresponent al 10% del capital social a la data d'aquest acord. Això és fins a un import nominal màxim de 806.064.703 euros, corresponent a 806.064.703 accions d'1 euro de valor nominal.

Es farà prèvia obtenció, si escau, de les autoritzacions reguladores corresponents, mitjançant l'amortització d'accions pròpies que hagin estat adquirides per CaixaBank a l'empara de l'autorització conferida per la Junta General d'Accionistes de la Societat celebrada el 22 maig de 2020 sota el punt vuitè de l'ordre del dia amb l'objectiu o la finalitat de ser amortitzades, tot això de conformitat amb allò establert a la legislació i normativa aplicable, així com amb les limitacions que poguessin establir qualssevol autoritats competents.

A aquests efectes, CaixaBank preveu establir un programa de recompra d'accions (share buy back) durant l'exercici 2022 de conformitat amb el que preveu el Reglament (UE) núm. 596/2014 del Parlament Europeu i del Consell de 16 d'abril del 2014 i al Reglament Delegat (UE) 2016/1052 de la Comissió, de 8 de març de 2016. El termini d'execució d'aquest acord serà fins a la data de celebració de la propera Junta General Ordinària d'Accionistes, quedant sense efecte a la part no executada a partir de la data esmentada.

La xifra definitiva de la reducció de capital quedarà fixada pel Consell d'Administració, dins del límit màxim assenyalat anteriorment, en funció del nombre definitiu d'accions que s'adquireixin i que el Consell d'Administració decideixi amortitzar conforme a la delegació de facultats que s'aprova a continuació.

La reducció de capital no comporta devolució d'aportacions als accionistes, perquè la mateixa societat és la titular de les accions que s'amortitzaran, i es farà amb càrrec a reserves de lliure disposició mitjançant la dotació d'una reserva indisponible per capital amortitzat per un import igual al valor nominal de les accions amortitzades, de la qual només serà possible disposar amb els mateixos requisits que els exigits per a la reducció del capital social, en aplicació del que preveu l'article 335 c) de la Llei de societats de capital. que els creditors de la Societat no tindran el dret d'oposició al qual fa referència l'article 334 de la Llei de Societats de Capital.

DIVIDEND

D'altra banda, CaixaBank també proposarà a la junta general ordinària d'accionistes el pagament d'un dividend en efectiu de 0,1463 euros bruts per acció el proper 20 d'abril. Representa la distribució de més de 1.179 milions d'euros.

La junta general de l'entitat se celebrarà el proper 8 d'abril a València.

Noticias relacionadas

contador