ukraine biden dit ne pas etre sur que la russie a change de strategie

El president dels EUA, Joe Biden, revelarà aquest mateix dilluns un nou impost mínim dirigit als multimilionaris com a part del seu pressupost per al 2023, proposant per primera vegada un impost als 700 nord-americans més rics, segons cinc persones amb coneixement de l'assumpte i un document de l'administració obtingut per The Washington Post.

El pla Billionaire Minimum Income Tax del president Biden establiria un tipus impositiu mínim del 20% per a totes les llars nord-americanes amb més de 100 milions de dòlars, diu el document. La majoria dels nous ingressos recaptats per l'impost provenen dels multimilionaris.

Biden és partidari des de fa temps de pujar els impostos als nord-americans més rics, però fins ara la Casa Blanca no havia presentat un pla fiscal específicament dissenyat per colpejar els multimilionaris. Tots els esforços anteriors per gravar els multimilionaris han fracassat.

Molts multimilionaris paguen tipus impositius molt més baixos que la mitjana dels nord-americans perquè el govern federal no grava l'augment del valor de les seves accions fins que no es venen aquests actius. Els multimilionaris poden demanar préstecs amb càrrec als guanys acumulats sense que se'ls apliquin impostos sobre els guanys de capital, cosa que permet que enormes acumulacions de riquesa quedin pràcticament lliures d'impostos per part del govern federal.

L'Oficina de Gestió i Pressupost i el Consell d'Assessors Econòmics de la Casa Blanca van estimar aquesta tardor que 400 famílies multimilionàries van pagar una taxa impositiva federal mitjana de poc més del 8% dels seus ingressos entre el 2010 i el 2018. Aquesta taxa és inferior a la que paguen milions de nord-americans.

El pla de la Casa Blanca obligaria els multimilionaris a pagar un tipus impositiu d'almenys el 20% sobre la totalitat dels ingressos, o la combinació de les formes tradicionals d'ingressos salarials i el que puguin haver obtingut en guanys no realitzats, com ara l'augment dels preus de les accions.

Noticias relacionadas

contador