etats unis joe biden annonce une nouvelle aide militaire de 3 milliards a l ukraine 20220913080315

"No crec que hi hagi una recessió. Si n'hi ha, serà una recessió molt lleu. És a dir, baixarem lleugerament". Són paraules del president dels EUA, Joe Biden, en una entrevista, amb què contradiu l'opinió d'experts com Jamie Dimon (JP Morgan) o Paul Tudor Jones, que han avisat aquests últims dies sobre aquesta qüestió.

Biden s'ha pronunciat així en una entrevista emesa per CNN. "Cada sis mesos diuen això. Cada sis mesos, miren cap als sis mesos següents i diuen el que passarà", ha criticat el demòcrata en referència a les recents projeccions econòmiques dels principals bancs nord-americans.

I és que Dimon, conseller delegat de JP Morgan, ha dit aquesta setmana que probablement hi haurà una recessió en sis o nou mesos als Estats Units i la resta del món. "Encara no ha passat. No n'hi ha... No crec que hi hagi una recessió. Si n'hi ha, serà una recessió molt lleu. És a dir, baixarem lleugerament", ha destacat Biden a l'esmentada entrevista.

El president dels Estats Units no ha descartat del tot la possibilitat d'una recessió, però afirma que les probabilitats en són baixes. "És possible", ha dit, però "no ho preveig", ha insistit. I això que la Reserva Federal (Fed) segueix pujant els tipus d'interès de manera agressiva per contenir la inflació, cosa que podria portar a la recessió com ja han alertat fins i tot alguns membres del banc central.

Biden ha reconegut que els Estats Units tenen "problemes reals", però també ha volgut presumir de la legislació aprovada sota la seva administració, com la Llei de Reducció de la Inflació, que segons diu ha posat els EUA en "una millor posició que qualsevol altre país" important del món, econòmicament i políticament”.

Noticias relacionadas

contador