ep terrazas de bares vacias en la plaza mayor de valladolid
Photogenic/M.A Santos - Europa Press - Archivo

La decisió de la Generalitat de Catalunya de tancar els bars i restaurants de la regió per contenir la Covid-19 no ha agradat gens al sector. Encara que el Govern permetrà que segueixin oberts per al servei de recollida de menjar al local i el repartiment a domicili i que ha anunciat ajudes de 40 milions d'euros, els hostalers han avisat l'Executiu autonòmic: o rectifica, o bé recorreran la decisió davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els bars i restaurants volen continuar treballant, i per això han demanat al Govern que rectifiqui. En una nota, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) considera "insòlit i desproporcionat" que el govern que ara presideix en funcions Pere Aragonès pretengui suspendre l'activitat del sector de la restauració després de tot el que ha sofert enguany ja a causa de la pandèmia de coronavirus.

Per això, ha avançat que pensa recórrer la decisió del Procicat davant el TSJC, que segons recorden "ja es va mostrar favorable als interessos de la FECASARM" el mes de juliol. Aquesta associació apunta que el tancament arribaria una setmana després que l'Executiu català es fes enrere en la seva intenció de reobrir l'oci nocturn a causa del repunt de casos de Covid-19.

Aquest dimecres, el sector de la restauració ha participat en una reunió amb la Generalitat, que Roger Pallarols, del Gremi de Restauració de Barcelona, ​​ha qualificat de "molt tibant". A la plaça de Santiago, just després de sortir de la reunió, Pallerols ha demanat al Govern "que reflexioni i articuli un mecanisme" que faci possible que la restauració pugui continuar operant durant les pròximes setmanes i, d'aquesta manera, ajudar un sector que acumula "mesos de pèrdues" i del qual depenen "moltes famílies", recull TV3.

Pallerols ha parlat de "destrucció empresarial sense precedents" i ha defensat que el sector "ha fet els deures". "Sembla que s'obstinin a fer culpable un sector que, majoritàriament, ha fet els deures i ha complert amb excel·lència les restriccions i els criteris higiènics", ha explicat.

Noticias relacionadas

contador