Kurod BoJ

El governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha assenyalat que la incertesa sobre les perspectives econòmiques i de preus del país es manté "molt alta", ja que la pandèmia del coronavirus continua infligint dolor al creixement mundial.

Kuroda va dir que la tercera economia més gran del món estava sortint d'una severa caiguda causada per la pandèmia i que probablement es dirigia cap a una recuperació moderada.

No obstant això, va subratllar que el banc central estava disposat a mantenir la gamma de mesures establertes per a alleujar les tensions de finançament de les empreses, i a completar el suport monetari si fos necessari per a esmorteir el cop econòmic de la crisi sanitària.

"Hi ha una gran incertesa sobre les perspectives econòmiques i de preus. Els riscos estan esbiaixats a la baixa", va dir Kuroda en un missatge de vídeo a una reunió anual de firmes de valors.

Si bé els preus al consumidor cauran de moment a causa de la caiguda dels preus del petroli i la feblesa de la demanda, s'espera que es recuperin a mesura que l'economia surti del sot, va dir.

"Vigilarem de prop l'impacte de la pandèmia sobre l'economia i els mercats, i no dubtarem a prendre mesures addicionals d'alleujament segons sigui necessari", va dir Kuroda.

contador