ep archivo   planes de igualdad en empresas brecha salarial igualdad
GOBIERNO DE ASTURIAS - Archivo

Els Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) han indicat que els sectors que presenten una bretxa salarial més gran a Espanya són banca i assegurances, ja que les diferències de sou entre homes i dones superen els 16.070 euros, segons el VI Informe Bretxa salarial i sostre de vidre.

En segona posició del rànquing Gestha revela que hi ha el sector de la informació i les comunicacions, on les dones cobren uns 8.144 euros menys. Finalment, el sector de serveis a les empreses és el que completa la tercera posició amb una diferència de 6.515 euros.

Segons han informat, la bretxa salarial s'ha reduït en 355 euros durant el 2020, un 7,2%, de manera que les dones encara cobren 4.593 euros menys que els homes. A més, van indicar que l'augment de l'SMI va millorar notablement el ritme per acabar amb aquestes desigualtats, encara que encara caldrien 74 anys més per tancar la bretxa.

Atenent la representació de les dones als diferents sectors, es pot comprovar a l'informe que a l'àrea de la construcció i les activitats immobiliàries arriba al 21% sobre el total d'assalariats, en contrast amb el 63,3% dels llocs que ocupa al sector dels serveis socials.

Des de Gestha posen èmfasi en la necessitat d'assolir un Pacte d'Estat per acabar amb les causes principals de la desigualtat econòmica i social, esgotar la bretxa salarial i trencar el sostre de vidre a través d'una promoció professional més igualitària.

A més, proposa una sèrie de mesures per posar en marxa aquesta iniciativa. Entre elles, prosseguir amb l'augment del nombre de places tant a les escoles públiques infantils de 0 a 3 anys, com als centres especialitzats per a l'atenció i la cura de les persones grans o dependents, ja que les diferències de sou s'agreugen sobre tot en les edats en què es concentra la maternitat i la cura dels ancians.

contador