ep banco de japon
BANCO DE JAPÓN - Archivo

"No tenim al cap una sortida de la relaxació monetària", ha assegurat el vicegovernador del Banc del Japó (BOJ), Shinichi Ichida, que ha expressat que queda un "llarg camí per recórrer" abans que el banc consideri augmentar els tipus de interès.

Amb la inflació superant constantment l'objectiu del 2% durant 15 mesos consecutius, el BOJ està sota pressió per endurir la política monetària.

"Qualsevol política té els efectes positius, però també sempre comporta costos. Quan augmenten les expectatives d'inflació, no només s'enforteixen els efectes de relaxació, sinó també els efectes secundaris. És necessari aconseguir un equilibri òptim entre els dos", ha apuntat.

D'aquesta manera, l'organisme rebutja l'especulació que el recent ajustament de política marqui el començament d'un cicle d'ajust després que diversos analistes veiessin el principi del final de la posició de política monetària ultraflexible del banc central japonès.

La setmana passada, el BOJ va afluixar inesperadament el control de la corba de rendiment.

Però Ichida ha explicat que la decisió del banc de dur a terme el control de la corba de rendiment amb més flexibilitat “apunta a continuar pacientment amb la flexibilització monetària mentre respon àgilment als riscos tant a l'alça com a la baixa sota incerteses extremadament altes per a l'activitat econòmica i els preus al país i a l'estranger”.

Noticias relacionadas

contador