ep la presidenta de la comunidad de madrid isabel diaz ayuso interviene en el debate del estado de
Jesús Hellín - Europa Press

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat aquest dilluns que reduirà un altre mig punt l'IRPF a tots els trams a la regió si guanya les eleccions i manté el govern durant la propera legislatura.

Aquesta rebaixa se sumarà a la baixada, també del 0,5, engegada durant l'actual legislatura i, que segons el govern autonòmic, ha suposat un estalvi de 334 milions d'euros.

La dirigent madrilenya ha començat la seva campanya electoral per al 28-M amb aquesta mesura i, durant un esmorzar informatiu en què ha estat acompanyat d'Alberto Núñez Feijóo, ha criticat el president del Govern, Pedro Sánchez, que no ha deixat de posar "tots els pals a les rodes" a la Comunitat de Madrid.

Díaz Ayuso ha defensat el model fiscal de Madrid iniciat el 4 de maig de 2021, amb la supressió de tots els impostos propis.

Unes polítiques tributàries que també ha posat en alça Feijoó, que ha destacat la "valentia" de la presidenta madrilenya davant "el setge" del govern central. "Ha exercit un lideratge amb bravura i amb resultats", ha afirmat el líder dels populars.

La política madrilenya ha aprofitat el seu discurs per fer una crida als votants de Vox i els ha instat que se sumin al seu projecte durant els propers comicis autonòmics. "A molts votants de Vox, que saben com jo que 'o Sánchez o Espanya', que saben que tenem raó, els convido a ser amb aquest projecte, a més, eficaços. Els convido a encertar, confiant en aquest projecte al servei de Madrid i d'Espanya. Un projecte que els faci sentir a casa, una casa comuna, oberta, alegre, i digna, on les coses funcionen", ha dit.

Així mateix, Ayuso ha destacat les polítiques sanitàries i educatives i ha advocat per situar la llista d'espera per a operacions quirúrgiques en 45 dies de mitjana.

contador