ep produccion de vehiculos en la fabrica del grupo psa en vigo
GRUPO PSA - Archivo

El nou pla de l'automòbil inclourà una línia específica d'avals ICO de fins al 80% destinada al finançament de la renovació de la flota de vehicles per a ús professional. Aquesta mesura tindrà una dotació de 500 milions d'euros.

Així es reflecteix en el pla de l'automòbil presentat aquest dilluns pel Govern després d'un acord amb les principals associacions empresarials i sindicats de l'automoció, que mobilitzarà uns 1.535 milions d'euros durant aquest exercici i al voltant de 2.210 milions a partir de 2021. Així, el pla estarà dotat amb 3.750 milions d'euros.

En concret, aquesta línia d'avals ICO està dirigida a autònoms i empreses, amb l'objectiu de facilitar-los la renovació dels vehicles comercials i industrials, incloent-hi autobusos i autocars. A més, del total dels 1.050 milions destinats a la renovació del parc automobilístics, 550 milions s'adreçaran a ajudes a particulars i compres públiques de l'Administració de l'Estat i ajuntaments. Totes aquestes ajudes per a la compra d'un vehicle seran efectives des d'aquest mateix dimarts.

Segons han explicat des de l'Executiu, aquesta mesura s'aprova per atreure i mobilitzar les inversions necessàries de cara a adaptar i orientar la indústria cap a les noves demandes dels mercats i els objectius de sostenibilitat, l'adjudicació de fabricació de nous models elèctrics o d'hidrogen i el desenvolupament de nous models de negoci, "de manera que la creació d'ocupació sigui sostenible en el temps i resilient en futurs desafiaments", per al que consideren que és necessari un "marc d'acompanyament al sector, a més de millorar la logística amb objectiu de reforçar la competitivitat".

"Es tracta de fer el que calgui per esmorteir les enormes pèrdues que ha provocat la crisi en el sector i al mateix temps mirem al futur i establim les bases de la indústria de l'automoció del demà", ha destacat Sánchez.

Noticias relacionadas

contador