ep la presidenta de asufin patricia suarez durante un webinar online sobre tarjetas revolving
EUROPA PRESS - Archivo

Asufin ha alertat dels alts tipus d'interès associats a les targetes 'revolving', així com dels reclams "perillosos" que empren les comercialitzadores perquè els consumidors contractin aquest tipus de productes, i recorda que els repunts anuals de compres i finançament coincideixen amb la campanya de Nadal i amb les vacances d'estiu.

Aquests moments són en els quals els consumidors "han d'extremar la precaució i saber exactament quant acabaran pagant i fins quan", assenyala l'associació en un comunicat. Afirma que la mitjana de preus de mercat se situa entre el 7% dels préstecs al consum i del 18,88% de les targetes 'revolving', "molt més del doble", segons les últimes dades del baròmetre elaborat per Asufin sobre aquest tipus de targetes.

Sobre els reclams, afirma que aquestes targetes "s'ofereixen sovint de manera gratuïta, amb el simple propòsit d'acumular punts per bonificar les compres, amb el risc que en qualsevol moment l'usuari pugui activar l'opció 'revolving' i habilitar amb això una línia de crèdit sense termini determinat que amortitza a través de petites quotes".

Així mateix, alerta del risc de l'amortització de deute, que pot fer-se a través de quotes pactades de molt baix import al mes. "Tot el que queda impagat genera interessos i contribueix a engreixar un deute de termini incert".

Per evitar aquestes situacions, Asufin ha elaborat una sèrie de consells, entre els quals s'inclou l'evitar el pagament fraccionat del crèdit i optant per pagar el deute a mes vençut, així com optar per productes convencionals que incorporin un termini determinat de liquidació i amb preus mitjans de mercat. D'altra banda, si es contracta un producte o servei, afirma que es comparin els preus, interessant-se, sobretot, per la TAE, que inclou el tipus d'interès i la resta de despeses i possibles comissions.

Adverteix també, del perill de les comissions i afirma que, davant qualsevol problema amb l'entitat, s'iniciï una primera reclamació. "Es presenta el Servei d'Atenció al Client (SAC) i és un pas imprescindible si hem d'acudir a tribunals, perquè no ens han resolt la incidència". Finalment, aconsella tenir activat un sistema d'alertes per si es realitzen càrrecs de rellevància i disposar de tota la informació davant de qualsevol imprevist, així com comptar amb un telèfon d'incidències de l'entitat per efectuar anul·lacions i bloquejos.

Noticias relacionadas

contador