ep archivo   viajeros
EUROPA PRESS - Archivo

Un dels principals dubtes que sorgeixen a aquells que decideixen viatjar a l'estranger per gaudir de les vacances és el tipus de canvi de moneda. Global Exchange ens proporciona cinc claus per evitar que es converteixi en un problema.

Encara que sembli obvi, una de les claus és tenir prou informació. Així, la companyia recomana posar el focus sobre "conèixer els seus principals usos" així com el cost dels productes turístics més sol·licitats, cosa que "facilitarà el moment de la transacció a països estrangers".

En els viatges es poden produir despeses extraordinàries, així que serà fonamental comptar amb una quantitat de diners en efectiu que permeti afrontar aquests problemes. A més, cal tenir en compte la quantitat màxima de diners en efectiu que es pot portar. En el cas de la Unió Europea, no podrà superar els 10.000 euros sense ser declarat a les diverses duanes.

Global Exchange també recomana reservar moneda online "acudint a operadors consolidats que comptin amb una àmplia diversitat de divises" o que permetin recollir la quantitat sol·licitada a l'aeroport, a oficines de carrer o sigui enviada a una adreça concreta en un termini màxim de 72 hores.

A més, recomana acudir a companyies que també tornin els sobrants després de la finalització de les vacances. Per això, és aconsellable "acudir també a oficines que garanteixin la devolució al mateix preu que al canvi original".

Davant d'aquests consells, director general de Negoci Retail de Global Exchange, Santiago Calderón, assegura que perquè un viatge sigui exitós, recomana que els viatgers acudeixin a entitats que els prestin "un servei àgil i transparent, una atenció personalitzada i una àmplia oferta de divises".

contador