- La de Satoshi Nakamoto no es recupera de la seva caiguda i planeja sobre els 6.800 dòlars
Fa uns mesos, els gegants d'Internet, Google, Facebook i Twitter van emprendre una croada contra el bitcoin i les monedes virtuals en prohibir la publicitat de minat o de cases de canvi de monedes de xifrat. Ara, Apple també ha posat les coses difícils als miners de divises digitals després de l'actualització de les normes de desenvolupadors d'aplicacions per l'iPhone amb l'objectiu explícit de vetar el minat d’actius virtuals.
- 255,27$
- 0,31%
Les noves regles restringeixen les aplicacions que esgoten la bateria, generen calor excessiva o exerceixen una pressió innecessària sobre els recursos del dispositiu, informa CNBC. Tot l'anterior es produeix durant les operacions de minat del bitcoin, el procés pel qual es resolen complexos problemes matemàtics per validar les transaccions en la cadena de blocs i que resulta, com a premi, en l'obtenció de bitcoins. Consumeix recursos dels ordinadors fins al punt que molts fabricants han desenvolupat maquinari específic per a aquesta activitat.
Per aquest motiu, és poc probable que els iPhone o iPad es facin servir per al minat a causa de la quantitat d'energia i poder de computació que requereix. Però la mesura d'Apple podria evitar preventivament que les monedes virtuals que consumeixin menys recursos en el futur s'extreguin en aquests dispositius.
"Les aplicacions, incloent-hi els anuncis de tercers que s’hi mostren, no poden executar processos de fons no relacionats, com la mineria de monedes virtuals", ha anunciat Apple al seu lloc web.
EL BITCOIN SEGUEIX DEPRIMIT
La notícia, encara que no té efectes reals sobre el minat a dia d'avui, no ha passat desapercebuda per als inversors al mercat de les monedes virtuals, que encara no s'han recuperat de la caiguda del 10% en el preu de la de Satoshi Nakamoto del cap de setmana.
La més negociada de les divises virtuals puja un modest 1% i tracta de mantenir els 6.800 dòlars, però el biaix és marcadament baixista segons els experts i la tendència apunta als 6.000 dòlars, preus no vistos des de febrer.
L'atac cibernètic a la borsa sud-coreana Coinrail, durant el qual es van sostreure 40 milions de dòlars en bitcoins i altres monedes virtuals, va oferir un catalitzador al mercat per perdre els 7.000 dòlars. A més, va tornar a alimentar les preocupacions sobre la seguretat en les monedes de xifrat i en la cadena de blocs que van incidir en la caiguda del seu valor a inicis d'aquest any.
La capitalització total dels més de 1.600 monedes i tokens virtuals arriba als 300.000 milions de dòlars i la majoria d'actius es recuperen marginalment o presenten caigudes febles.