enquete la fed devrait relever ses taux de 0 75 en juillet la probabilite d une recession relevee a 40 20220913200520

Les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed) reflecteixen l'opinió coincident dels responsables de la política monetària de girar al més aviat possible cap a un territori restrictiu i mantenir els tipus d'interès alts durant un temps amb l'objectiu de reduir una inflació que qualifiquen com "inacceptablement alta".

A la reunió del setembre, els membres votants de la Fed van pronosticar que els tipus d'interès arribarien al 4,4% el 2022 i tocarien el màxim del 4,6% per al 2023.

El 21 de setembre passat, el Comitè Federal de Mercat Obert va elevar la seva taxa de referència en un 0,75% a un rang del 3% al 3,25%. "Acabem de passar al nivell més baix del que podria ser un territori restrictiu", va dir llavors Jerome Powell durant la conferència de premsa.

A més, les actes també recullen que la majoria dels membres de la Fed semblen disposats a acceptar que es requereix una desacceleració més gran del creixement per aconseguir que la inflació es col·loqui en l'objectiu del banc central.

Diversos participants van assenyalar que, particularment en l'entorn econòmic i financer mundial altament incert, seria important calibrar el ritme d'un enduriment més gran de la política amb l'objectiu de mitigar el risc d'efectes adversos significatius en les perspectives econòmiques.

Si bé a alguns alts funcionaris de la Fed també els preocupava que el banc pogués anar massa lluny i fer malbé l'economia, la majoria semblava creure que era vital que el banc central sufoqués la inflació, fins i tot si això significava mantenir els tipus alts durant un període perllongat.

"Una part considerable de l'activitat econòmica encara no hi ha mostrat gaire resposta". "La inflació encara no havia respost de manera apreciable a una política d'enduriment" i "està disminuint més lentament del que havien anticipat", inclou el document.

Les actes del setembre "deixen clar que s'acosten més augments considerables dels tipus, però és clar que les opinions no són uniformes dins del FOMC; alguns membres estan més preocupats que altres que la Fed pugui aplicar un ajustament excessiu", expressen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador