Notícies de economia

ep archivo   imagen de una fabrica de ford

Les peticions setmanals de desocupació als EUA pugen més del que s'esperava

Les peticions setmanals de desocupació als EUA han arribat a les 243.000 a la setmana finalitzada el 13 de juliol, fet que suposa un increment de 20.000 en relació amb el nivell dels set dies previs, que va ser revisat a l'alça fins a les 223.000 unitats, segons les dades publicades aquest dijous pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra ha quedat per sobre de les 230.000 peticions anticipades pel consens.

les drapeaux de l union europeenne flottent devant le siege de la banque centrale europeenne bce a francfort

El BCE no dona lloc a la sorpresa i manté els tipus d'interès al 4,25%

El Banc Central Europeu (BCE) ha complert el que es preveia i ha deixat els tipus d'interès als nivells actuals. Tal com esperava el consens de mercat, l'organisme monetari ha mantingut el preu del diner al 4,25% en el cas de les principals operacions de finançament, mentre els tipus d'interès de la facilitat marginal de crèdit continuen al 4,50 % i la facilitat de dipòsit continua al 3,75%.

vue sur big ben a londres

La taxa d'atur del Regne Unit s'estabilitza al 4,4% al maig

La taxa d'atur del Regne Unit es va mantenir estable al 4,4% al maig, la mateixa xifra que es va registrar al mes anterior, segons ha publicat aquest dijous l'Oficina d'Estadístiques Nacionals (ONS) britànica. La lectura coincideix amb les previsions del consens, que n'esperava un 4,4%.