Notícies de economia

ep archivo   volodimir zelenski presidente de ucrania

Zelenski arriba a Espanya i signa un acord de seguretat bilateral de 1.000 milions

El president d'Ucraïna Volodímir Zelenski està de visita a Espanya. En arribar a l'aeroport de Madrid-Barajas, el mandatari ha estat rebut pel rei Felip VI a peu de pista. Posteriorment, s'ha reunit amb el cap del Govern, Pedro Sánchez, amb qui ha signat un acord de seguretat bilateral, amb una durada de fins a 10 anys, per valor de 1.000 milions.

ep archivo   viviendas en construccion 20240527090503

La firma d'hipoteques sobre habitatges s'enfonsa un 18% al març

Nova maçada al mercat de l'habitatge. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha confirmat aquest dilluns que la signatura d'hipoteques constituïdes sobre habitatges es va enfonsar un 18,1% al març respecte al mateix mes de l'any anterior, en sumar-se un total de 29.653 préstecs. A més, el tipus d'interès mitjà també ha pujat, concretament fins al 3,41%, amb la qual cosa marca el segon valor més alt en nou anys.

olli rehn 20220509093423

Olli Rehn (BCE) aclareix dubtes: "Ha arribat el moment de començar a retallar els tipus"

El governador del Banc de Finlàndia i membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE), Olli Rehn, s'ha sumat aquest dilluns a les veus de diversos dels seus col·legues que apunten a una primera retallada de tipus a la reunió que l'organisme mantindrà la setmana que ve, encara que ho ha fet amb més intensitat, ja que, segons les seves paraules, "ha arribat el moment de començar a retallar els tipus".