Notícies de economia

ep archivo   bandera de espana 20240422110304

El Panell de Funcas millora dues dècimes la previsió del PIB per al 2024, fins al 2,1%

El Panell de Funcas ha revisat a l'alça en dues dècimes la previsió de creixement del PIB per al 2024, fins al 2,1%. La millora respon a un creixement més gran del que s'esperava a l'últim tram del 2023 i al primer trimestre del present exercici, a la qual cosa se suma que els indicadors més recents apunten a "un vigor similar al segon trimestre". Dels 19 panelistes, 13 han revisat les previsions a l'alça i cap a la baixa.

dl rishi sunak generic 20240326 6

La inflació del Regne Unit es modera fins al 2,3%, el nivell més baix des del 2021

L'Índex de Preus al Consum (IPC) del Regne Unit s'ha situat a l'abril al 2,3%, caient des del 3,2% registrat al març i marcant així la seva cota més baixa en gairebé tres anys, concretament des del juliol de 2021. Tot i això, la inflació s'ha situat lleugerament per sobre de les previsions del consens, que augurava una moderació fins al 2,1%.

ep archivo   planta de fabricacion de automoviles en francia

La Xina amenaça amb aranzels del 25% els automòbils dels EUA i la UE

La Xina podria imposar aranzels de fins al 25% als automòbils importats amb motors grans, segons la Cambra de Comerç de la Xina davant de la UE (CCCEU). La segona economia més gran del món està intensificant les amenaces de represàlies a mesura que s'acosta el primer termini de la investigació de la Unió Europea (UE) sobre els subsidis de Pequín al mercat de vehicles elèctrics (VE). La UE ha d'informar els exportadors xinesos si té la intenció d'imposar-los aranzels abans del 5 de juny.