Notícies de economia

photo du president de la reserve federale fed jerome powell 20240321082442

Powell aposta per mantenir els tipus: "La meva confiança no és tan alta com era"

El president de la Reserva Federal, Jerome Powell, ha assegurat aquest dimarts que el més probable és que l'organisme opti per mantenir els tipus durant un període "més llarg del que s'esperava", ja que les darreres lectures de la inflació no han donat al banc central la confiança que necessita per iniciar les retallades i, més aviat, han augmentat els dubtes sobre l'evolució futura dels preus.

ep archivo   un operario trabajando en una fabrica de automoviles

Els preus de producció als Estats Units pugen al 2,2% a l'abril i marquen màxims de 12 mesos

L'índex de preus de producció (IPP) dels Estats Units ha repuntat a l'abril fins al 2,2% en taxa interanual, per la qual cosa accelera el ritme de pujada des de l'increment de l'1,8% del març, que ha estat revisat a la baixa en tres dècimes, segons les dades que publica aquest dimarts l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. Aquest suposa l'increment més gran per a l'índex des de l'abril de l'any passat, si bé s'ha ubicat en línia amb el que esperava el consens.

emmanuel macron 20240505141512

Macron no s'oposa a què un banc europeu, com Santander, en compri un francès

El president francès, Emmanuel Macron, creu que el sector bancari europeu necessita més consolidació, i no rebutja la possibilitat que un banc gal sigui comprat per un altre rival europeu. Preguntat en una entrevista a Bloomberg si, per exemple, estaria disposat a consentir la venda del francès Société Générale a l'espanyol Santander, Macron va dir: "Negociar com a europeus significa que cal consolidar-se com a europeus". "Ara hem d'obrir aquesta caixa i oferir un enfocament de mercat únic que sigui molt més eficient", va afegir.

dl germany flag german parliament bundestag berlin german economy pb

El sentiment econòmic alemany torna a millorar al maig, segons ZEW

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar novament un augment a l'enquesta de maig. En concret, aquesta referència va escalar fins a 47,1 punts al cinquè mes de l'any, 4,2 per sobre de la dada d'abril. Aquesta nova lectura situa el sentiment econòmic a nivells no vistos des del març del 2022 i s'acosta als 54,3 punts del febrer del mateix any.