Notícies de economia

jobless, unemployment, employment, us, usa, america, department of labor

Les peticions setmanals de desocupació als EUA es mantenen estables als 208.000

Les peticions setmanals de desocupació als EUA s'han mantingut estables en 208.000, la setmana del 27 d'abril, i repeteixen la xifra marcada durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. La dada s'ha situat per sota de les previsions del consens, que anticipava 212.000 sol·licituds.

ep archivo   una bandera de espana

Ibercaja millora les seves previsions de PIB al 2,2% el 2024 i a l'1,7% el 2025

Ibercaja ha presentat aquest dijous les seves previsions de creixement econòmic aquest any 2024, revisant lleugerament a l'alça l'increment del PIB a Espanya, fins al 2,2% (des de l'1,6% previst en la darrera publicació) i fins a l'1, 7% per a l'any 2025 (des de l'1,4% anterior). Les eleva gràcies a "una inèrcia més positiva del que s'esperava a l'últim trimestre del 2023 i l'inici del 2024, en particular al mercat laboral, que s'ha mostrat més resistent del previst malgrat les notables pujades salarials, i en les exportacions de serveis", explica en un comunicat.

ep archivo   stellantis ventures invierte en la empresa de tecnologia lida steerlight para mejorar

El sector manufacturer espanyol accelera i creix a un ritme més fort a l'abril

L'economia manufacturera d'Espanya es va expandir a un ritme accelerat a l'abril, ja que les empreses van reforçar els nivells de producció i ocupació com a resposta a l'augment de la demanda del mercat. Encoratjats per les projeccions positives de producció, els fabricants també van augmentar les seves activitats de compra i van intentar reconstruir els inventaris a les seves plantes.

ep archivo   fotografia aerea de la fabrica de bridgestone en burgos con la cubierta llena de

El sector manufacturer europeu es va mantenir en terreny de contracció a l'abril

L'economia manufacturera de la zona euro va seguir en contracció al començament del segon trimestre, tot i que les darreres dades de l'enquesta HCOB PMI van proporcionar alguns avenços positius, ja que la producció industrial es va contreure al ritme més lent en un any, mentre que la confiança empresarial va millorar encara més. Tot i això, la caiguda més pronunciada de les noves comandes des del començament d'any va posar en relleu els desafiaments persistents als quals s'enfronten els productors de la zona euro.