Notícies de economia

dl germany bundestag flag parliament federal republic deutschland german generic unsplash

L'ocupació a Alemanya millora un 0,4% el novembre i podria trencar rècords el 2023

El mercat laboral d'Alemanya trenca rècords el 2023. Segons ha informat l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis), aproximadament 46,1 milions de persones residents a Alemanya tenien una feina el novembre del 2023, un augment del 0,4% respecte a aquest mes de l'any anterior. Així mateix, Destatis ha indicat que, si es confirma els seus càlculs avançats per al desembre, el país tancarà l'any amb el nivell més alt d'ocupació des de la reunificació el 1990. Cal assenyalar que, en comparació amb el 2022, la tendència a l'alçada del mercat laboral va continuar, doncs, a un ritme més lent.

ep fabricacionmaterias plasticassus manufacturas

El sector manufacturer dels EUA encara es contrau més: "Un llast per a l'economia"

El sector manufacturer dels Estats Units es contrau encara més el desembre a mesura que es debiliten les condicions de la demanda. Així ho reflecteix l'Índex de Gerents de Compres (PMI) ajustat estacionalment que elabora S&P Global i que en va registrar 47,9 al darrer mes de l'any, per sota del 49,4 de novembre i de l'estimació preliminar publicada anteriorment de 48,2. La dada també ha estat inferior al que anticipava el consens, que havia previst que es mantingués a 48,2.

dl germany industry manufacturing production economy producer prices rhine herne canal cargo factory smoke stack pb

El sector manufacturer de la zona de l'euro continua en contracció i augura una recessió

El sector manufacturer de la zona de l'euro millora, tot i que es manté estancat en terreny de contracció. Aquesta és la conclusió principal que s'extreu de l'última actualització de l'índex PMI que elaboren S&P Global i HCOB, que mostra una lectura al mes de desembre de 44,4 punts, un augment "marginal" de 2 dècimes respecte a l'anterior i a la previsió de consens. Cal recordar que una lectura per sobre de 50 punts indica un sector en expansió, mentre que una per sota aquesta marca mostra que es troba en situació de declivi.

ep la fabrica de stellantis en vigo

El sector manufacturer espanyol empitjora i suma el novè mes consecutiu a la baixa

El sector manufacturer espanyol es manté en territori de contracció el desembre. Així ho reflecteix la darrera lectura de l'índex PMI manufacturer que elaboren S&P Global i HCOB, que se situa en 46,2 punts, una dècima menys que la referència del novembre i 8 dècimes menys que la previsió de consens. Segons S&P Global, la darrera lectura de l'índex PMI va marcar una "intensa reducció" i va assenyalar el novè deteriorament mensual consecutiu de les condicions operatives a causa del "difícil final d'any" que va travessar el sector. Cal recordar que una lectura per sobre de 50 punts indica un sector en expansió, mentre que una per sota aquesta marca mostra que es troba en situació de declivi.