Notícies de economia

dl washington dc us usa united states of america capitol hill capitol building congress federal government generic pb

Moody's baixa a negativa la perspectiva dels EUA pel dèficit i la polarització política

Moody's Investors Service va anunciar divendres la rebaixa de la seva perspectiva sobre els EUA, que ha passat d''estable' a 'negativa', i ho va fer argumentant dos problemes urgents. D'una banda, l'elevat dèficit fiscal, que podria continuar a cotes altes durant més temps, i de l'altra, la polarització política a Washington, que dificulta arribar a consensos. Tot això, diu l'agència de qualificació, augmenta el risc sobre la fortalesa fiscal del país.

ep archivo - la presidenta del banco central europeo bce christine lagarde

Lagarde avisa que el BCE no retallarà tipus els "propers dos trimestres"

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha advertit que l'organisme no començarà a retallar els tipus d'interès almenys durant "els dos trimestres vinents" i ha reiterat que, mantinguts als nivells actuals "el temps suficient" ajudaran a tornar la inflació a l'objectiu del 2%.

ep archivo   construccion del nuevo tunel de silvertown en londres

El PIB del Regne Unit s'estanca al tercer trimestre, però supera previsions

El PIB del Regne Unit es va estancar al tercer trimestre després d'augmentar un 0,2% al segon trimestre. Tot i que la dada publicada aquest dijous ha superat la previsió, ja que s'esperava una lleugera caiguda del 0,1%. A més, el PIB va repuntar un 0,2% el setembre, per sobre del pronòstic del consens, que n'esperava un estancament.