Notícies de economia

christine lagarde 20230914191816

Les actes del BCE reflecteixen que una "sòlida majoria" va recolzar la pujada de tipus

Les actes de la darrera reunió del Banc Central Europeu (BCE) han mostrat un clar suport dels banquers a la darrera pujada de tipus d'interès adoptada pel supervisor comunitari. Segons es reflecteix al document, la decisió "es va considerar que estava molt renyida", encara que "una sòlida majoria dels membres" va recolzar l'alça de 25 punts bàsics proposada per Philip Lane, economista en cap de la institució.

panier anti inflation 20230502120114

La inflació dels EUA es manté al 3,7% el setembre i la subjacent cau al 4,1%

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels Estats Units s'ha mantingut el setembre al 3,7% en taxa interanual, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. La dada s'ha situat lleugerament per sobre del 3,6% estimada pel consens. Per part seva, la taxa subjacent, que exclou aliments i energia, ha baixat fins al 4,1%, des del 4,3% del mes anterior, i en línia amb el previst.

dl city of london canary wharf docklands underground tube london stock exchange lse finance trading generic photo

El PIB del Regne Unit torna a créixer l'agost, però segueixen els temors de recessió

Sembla que l'economia britànica ha recuperat el bon to l'agost. Les dades reportades per l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS, per les sigles en anglès) mostren que el Producte Interior Brut (PIB) va tornar a créixer al vuitè mes de l'any, en repuntar un 0,2% des de la caiguda revisada a la baixa del 0,6% del juliol (enfront del 0,5% inicial).